Етапи розробки сайту

Web
Схожі статті
[news]
Жов 19, 2023
Скільки коштує створити сайт в Україні
[news]
Жов 12, 2023
CMS або власна розробка: вибір платформи для сайту
[news]
Жов 04, 2023
Розробка сайту на WordPress
Етапи розробки сайту

У нинішньому цифровому світі веб-ресурс є важливою складовою успішної онлайн-присутності. Для створення сайту з нуля потрібно виконати багато роботи. Зробити якісний онлайн проєкт пропонує веб-студія GTRIX. Реалізувати успішний продукт можна, ретельно продумавши етапи розробки сайту. Важливо скласти план дій і дотримуватися його.

Складання концепції та закладка функцій

Різновид веб-ресурсу визначає мету, якої необхідно досягти. Наприклад, слід представити компанію в інтернеті, продати продукт або послугу, просунути бізнес в Інтернеті, використовуючи сайт як рекламу. Від цього змінюється візуал і структура проекту.

Основні види сайтів

Лендінг Пейдж. Ресурс містить одну сторінку, де містяться відомості про компанію. Розробка Landing Page ефективна для схожих товарів, ідеальний варіант для швидких продажів або презентації певного продукту.

Корпоративні сайти. Багатосторінковий проєкт із глибокою внутрішньою структурою. Розробка сайту такого типу буде правильним рішенням для компаній з віддаленими філіями.

Інтернет-магазин. Сайт має складну структуру, обов’язково присутній каталог, сторінка оформлення покупки, контакти. За бажанням замовника при створенні інтернет-магазину фахівці можуть передбачити додаткові опції – пошук, фільтр за категоріями, сторінка з акціями, відгуки тощо.

Этапы создания сайта

Як розробляється сайт

Для виконання веб-проекту будь-якого типу потрібні значні трудовитрати, фінансові вкладення і час. Усі стадії та етапи розробки сайту проводять фахівці певного профілю.

Аналітика

Процес розробки сайту передбачає проведення на початковому етапі аналізу ніші. Спочатку належить зібрати дані, чим займається підприємство, визначити цільову аудиторію, вивчити основних конкурентів. Отримана інформація дає змогу виявити, який продукт хочуть бачити клієнти, і розробити стратегію розвитку онлайн сервісу.

Яка мета створення сайту

Виходячи з результатів аналізу, фахівці складають цілі. За допомогою одного проєкту підприємець займається продажами. Інший інформує клієнтів. Замовник має чітко сформулювати, який йому потрібен результат. На підставі цієї інформації веб-майстер приступає до решти етапів створення сайту.

Складання техзавдання

Технічним завданням на розробку сайту називають документ, у якому проєкт розписаний по деталях:

  • зовнішня складова;
  • семантичне ядро;
  • скільки сторінок і категорій входить у сайт;
  • функціонал – стандартний набір або з розробкою додаткових опцій;
  • застосовувані технології;
  • технічні вимоги до проєкту.

Без складання технічного завдання фахівці не могли б досягти бажаного результату. Коли документ узгоджено із замовником, команда експертів приступає до виконання проєкту.

Проектування і створення прототипу

На основі складеного технічного завдання проектувальник приступає до створення прототипу сайту. Для зручного використання ресурсу фахівці розробляють інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Готовий прототип відображає структуру сайту, тут видно поля і блоки. Навігацією і пошуком грамотно виконаного сайту легко користуватися.

Робота над макетами дизайну

Розробка веб сайту на етапі оформлення дизайну відповідає за візуальну складову проекту. Дизайнер враховує фірмовий стиль, описує логотип. Від його роботи залежить, чи стане сервіс унікальним, наскільки він відображатиме концепцію компанії. Макет передається замовнику для затвердження.

Верстка

Верстка сайту за макетом починається після затвердження дизайну проєкту. Завдання фахівців – щоб сайт коректно відкривався на всіх видах мобільних пристроїв і екранах.

Як налаштовують основні модулі

Програмування сайту це важливий етап. Адже веб-майстру належить забезпечити обумовлені опції та функціонал проєкту. Експерт GTRIX розробляє і впроваджує зазначені в техзавданні функції, налаштовує модулі. У результаті кнопки повинні відгукуватися на натискання і бути активними.
Також фахівець оптимізує дані, вживає заходів для швидкого завантаження сторінок. Якщо знайдено помилки, усуває їх.

Заповнення веб-проекту

Потім експерт оптимізує дані за базовими критеріями і працює з контентом. Веб-майстер створює закладену структуру, ретельно опрацьовуючи кожну сторінку, впроваджує комерційні модулі.

Коли роботу завершено, залишилося розмістити контент. Текст має бути унікальним, для легкості читання підбирається зручний шрифт. Замовник може надати фотографії, зображення та відео. Спеціаліст увесь матеріал переводить у цифровий формат, за необхідності редагує.

Навіщо тестувати онлайн сервіс

Щоб здати сайт замовнику в найкращому вигляді, виконаний онлайн-ресурс, перед тим як запустити, тестують на спеціальному майданчику. Сервером визначаються такі показники:

  • з якою швидкістю завантажуються сторінки;
  • наскільки точно працюють основні функції;
  • чи є помилки.

Коли тест пройдено успішно, сайт переносять на хостинг підприємства і приєднують до домену. Замовнику передають усю необхідну документацію, завдяки якій він може керувати веб-проектом.

Створення онлайн сервісу – це складний процес, над яким працює великий штат кваліфікованих фахівців. Від якості виконання кожного етапу залежить результат, який ми отримуємо в результаті.

Сподобалася стаття?
0/5 (0)