Адаптивний дизайн: як забезпечити чудове відображення на всіх пристроях

Web
Схожі статті
[news]
Жов 26, 2023
Етапи розробки сайту
[news]
Жов 19, 2023
Скільки коштує створити сайт в Україні
[news]
Жов 04, 2023
Розробка сайту на WordPress
Адаптивний дизайн: як забезпечити чудове відображення на всіх пристроях

Мобільними телефонами і планшетами користується величезна кількість людей. Ось чому так важливий адаптив у веб-дизайні – правильне відображення сайту на будь-якому пристрої. Ігнорувати користувачів смартфонів – теж саме що втратити частину прибутку. Адаптивний веб-дизайн – тип верстки, що враховує особливості параметрів різних пристроїв.

Під які параметри належить підлаштуватися дизайну? Величина смартфона, екрана комп’ютера, ноутбука та інших гаджетів. Фахівці веб-студії GTRIX знають, як зробити так, щоб система фіксувала, з якого гаджета здійснюється відкриття веб-ресурсу. Після цього відбувається підбір макета, відповідного величині екрана. Також враховується роздільна здатність.

Не так давно представники Google зробили заяву про те, що відтепер дотримуються принципу mobile-first. Це означає, що пошукова система визначає, чи має онлайн-майданчик адаптивний дизайн і в якій якості. Тепер адаптив є обов’язковою умовою і стандартом для тих, хто хоче опинитися в результатах пошуку якомога вище.

Чим хороший адаптивний дизайн

Адаптивний дизайн для мобільних пристроїв дає змогу здійснювати покупки їхнім відвідувачам. Якщо веб-ресурс зручно застосовувати, і він зрозумілий користувачам, конверсія прагне вгору. Адже для відвідувача сайту важливо, щоб процес покупок був максимально простим. Наявність адаптивного дизайну сайту дає користувачам зрозуміти, що їхній комфорт важливий і про них піклуються.

Також більше немає необхідності створювати окремий онлайн-майданчик для мобільних телефонів. Раніше неможливо було обійтися без мобільної версії сайту. Це викликало низку труднощів. Потрібно було передбачити піддомен, змінювати елементи. Зараз для коректного відображення онлайн-майданчика достатньо додати макет наявного онлайн-майданчика під смартфон.

Щоб просувати мобільний формат веб-ресурсу, власник також додатково інвестував кошти. Це пояснювалося тим, що в такому вигляді сайт створювали з нуля.

Адаптивний ефективний сайт дає змогу розвивати й рекламувати один майданчик, керувати контентом. Усе тому що веб-ресурс у різних варіаціях ідентичний для телефонів і ПК. Оптимізацією відрізняється і СЕО-стратегія.

Що таке адаптивний дизайн сайту і навіщо він потрібен

Як виконують адаптивний дизайн

Розробка сайтів в Україні вимагає подальшого просування, зокрема верстки якісного адаптивного дизайну. Цей нюанс закладають на самому початку робіт з онлайн-майданчиком. Здійснити бажане допоможуть такі види гнучкого дизайну.

  1. Гумовий макет – програмісти застосовують гнучкі сітки, які перебудовують веб-ресурс до різної величини й орієнтації екрана.
  2. Переміщення блоків – передбачає їх перенесення вниз.
  3. Перемикання стилів, виходячи з пристрою. Створення якісного адаптивного дизайну дає змогу підлаштувати сайт за потрібною шириною, висотою екрана.
  4. Підлаштування елементів здійснюється з урахуванням налаштувань браузера.

Як можна зробити самостійно сайт адаптивним? Програмісти наголошують на тому, що експерименти зі створенням сайтів у Києві та адаптивним дизайном призведуть до марної трати часу і сил. Адже для адаптивного якісного веб-сайту використовуються спеціальні плагіни.

Якщо адаптивний сайт створюють під ключ, можна придбати готовий шаблон. Новий онлайн-майданчик розробляють в індивідуальному дизайні, куди за замовчуванням входить і верстка під мобільні пристрої. Якщо веб-ресурс уже працює, замовити послугу адаптиву можна додатково.

Про що потрібно пам’ятати

Завжди слід пам’ятати потреби відвідувачів сайту. Чим більше онлайн-майданчик відповідає вимогам користувачів, тим вища ймовірність здійснення покупки. Для цього враховуйте дані Google Analytics, з яких приладів потенційний покупець переходить на веб-ресурс.

Не завадить поцікавитися у підписників, які опції вони хочуть бачити, а які вважають непотрібними. Можна запропонувати пройти опитувальник тим, хто купив продукт онлайн.

Щоб розуміти, як відкривається онлайн-майданчик на різних пристроях, заходьте з безлічі приладів. Тільки так можливо зробити сайт у високій якості, який оцінять відвідувачі.

Враховуйте, що розробка якісного адаптивного сайту вимагає дотримання стилю вашої компанії. Вигляд онлайн-майданчика має підходити під дизайн бренду. Важливо у всіх макетах передбачити елементи в тих самих кольорах, ті самі кнопки і персонажів. Відвідувачам веб-ресурсу має бути зрозуміло: вони купують продукт в однієї й тієї ж компанії, пристрій не впливає на дизайн.

Чому адаптив краще замовити у професіоналів

Щоб веб-ресурс із застосуванням адаптивного дизайну злагоджено функціонував і приваблював більше відвідувачів, слід скористатися допомогою професіоналів веб-студії GTRIX. Програмісти виберуть макет, який ідеально впишеться для майданчика замовника.

За свідченнями алгоритмів пошукових систем, використання адаптивної версії добре відбивається на ранжируванні веб-майданчиків у пошукових системах. У нашій команді є тямущі розробники, які знають, як з першого разу домогтися гарного результату, без регулярних зусиль на правки.

Хочете зміцнити позиції сайту в Інтернеті? Тоді скористайтеся адаптивною версткою. Завдяки цьому, веб-ресурс стане зручним для користувачів, а також ви зможете посісти більш високе місце в ТОП пошуку.

Обговорити замовлення докладніше можна, записавшись через менеджера до наших фахівців. Ми оперативно виконуємо роботу і узгоджуємо її результати на кожному етапі. Телефони менеджерів вказані на сайті.

Сподобалася стаття?
0/5 (0)