Безпека сайту, захист від зломів і атак

Web
Схожі статті
[news]
Лис 09, 2023
Інтеграція платіжної системи на сайт
[news]
Жов 26, 2023
Етапи розробки сайту
[news]
Жов 19, 2023
Скільки коштує створити сайт в Україні
[news]
Жов 04, 2023
Розробка сайту на WordPress
Безпека сайту, захист від зломів і атак

Злом сайту – проблема, з якою можуть зіткнутися приватні компанії та державні великі підприємства. Хакери роблять усе, щоб отримати доступ до чужих даних. Безпека сайту передбачає проведення заходів, які перегороджують доступ до онлайн-майданчика стороннім особам.

Якщо розробник грамотно спланував захист, хакери не зможуть заволодіти фінансовими ресурсами, отримати конфіденційну інформацію, загалом стати причиною виходу з ладу веб-ресурсу. Забезпечити безпеку веб сайту здатні фахівці нашої веб-студії. Програмісти мають потрібну кваліфікацію і досвід побудови захисту сайту від атак.

Різновиди зломів і їхні наслідки

Якщо сайт позбавлений якісного захисту, його можуть зламати. Найпоширеніші різновиди зломів:

  • атака;
  • систему заражають вірусом або шкідливим кодом;
  • злом.

Просто так веб-ресурс ніколи не зламують. Завжди шахраї хочуть отримати якусь вигоду.

Наслідки зараження сайту вірусом.

  1. Під час відвідування онлайн-сервісу користувачі перенаправляються на інший ресурс.
  2. Майданчик закритий для пошукових систем. Власники втрачають клієнтів, через що падає прибуток.
  3. Через злом видача показує позначку на сайті, що перехід на нього небезпечний. На такий сайт люди намагаються не переходити, товари не продаються.
  4. Віруси можуть поширитися на ПК користувачів із неприємними для них наслідками.
  5. Власник веб-ресурсу втрачає можливість керувати сервісом і контролювати його.

Коли захист сайту відсутній, у разі зараження “трояном” хакер може керувати грошовими коштами. Йому доступні паролі та інші дані. Вірус добре маскується, його важко визначити. За час, який власник витрачає на виявлення проблеми, можна втратити чимало грошей.

Як сайт може заразитися вірусом

Вірус впроваджується в систему такими шляхами:

  • під час розробки сайту використовувалися заражені вірусом шаблони або плагіни;
  • на веб-ресурсі поширюється реклама від неперевіреного джерела;
  • хакер дізнався логін і пароль;
  • заражений контент поширили ті, хто підписаний і авторизований на онлайн-проєкті.

Якщо ви хочете, щоб створення сайтів було безпечним, зверніться по допомогу до фахівців GTRIX. Програмісти працюють по всій Україні.

Як захистити веб-сайт

Щоб не довелося довго боротися з вірусами й атаками на веб-ресурсі, краще спочатку забезпечити належну безпеку веб-сайтів. Зробити це можна багатьма способами.

Защита сайта от взломов и атак

Застосування надійного ПЗ

Надійним ПЗ називають систему управління, в якій відсутні вразливі місця. Адже саме такі слабкі місця дають змогу хакеру заволодіти файлами, даними, панеллю адміністратора. Щоб унеможливити вразливість, розробник має взяти до уваги спробу злому онлайн-майданчика ще на етапі розроблення сайтів.

Коли використовується готове ПЗ, обов’язково його оновлювати при виході кожної вдосконаленої версії. Також слабкі місця онлайн-сервісу допомагають визначити спеціальні сканери та утиліти.

Шифрування комунікацій

Не завадить задуматися про шифрування комунікації з діловими партнерами. Дані платіжних карт мають бути зашифровані. Іноді застосовують шифрування листів електронної пошти. Важливу інформацію текстом по інтернету відсилати нікому не варто. Адже тоді ваші дані можуть бути під загрозою.

Вибір хостингу

Загальний хостинг передбачає несення відповідальності за захист вашого сайту від злому адміністратором. Виділений хостинг покладає цю відповідальність на власника онлайн-проєкту.

Бажано щоб сервер диктував жорсткі правила співпраці. Це забезпечує захист сайту від більшості хакерських атак. Тому рекомендується вибирати виділений хостинг.

Найкращим провайдером вважається той, який гарантує періодичне резервне копіювання та моніторинг мережі.

Перевірка справжності платіжних карт клієнтів

Довіряй, але перевіряй. Щоб не сумніватися в порядності клієнта, рекомендується підключити підтвердження адреси. Також вбудуйте в систему запит клієнтів ввести код перевірки, що дозволяє визначити справжність платіжної картки для всіх без винятку транзакцій.

Під час обробки даних карт застосовуйте канал із шифром. Це допоможе уникнути ситуації прочитання інформації серверами.

Застосування плагінів для захисту та ефективного антивіруса

Щоб дані не загубилися, важливо встановити надійні плагіни. Фахівці знають, який софт дає змогу відстежити дії відвідувача, забезпечити захист від спаму і захист вашого сайту від DDoS атак.

Періодичне збереження даних сайту

Думаючи про те, як забезпечити захист свого сайту від ботів, не завадить використовувати періодичне збереження онлайн-проєкту. Якщо сайт заражений вірусом або його зламали, інформацію веб-майданчика можна відновити і попутно прибрати вразливі місця. Збереження даних здійснюють за допомогою спеціальних плагінів.

Зверніться до фахівців GTRIX і вони знайдуть найкраще рішення, як забезпечити захист вашого веб-сайту.

Безпечне з’єднання

Йдеться про з’єднання через SSL-сертифікат. Використовуючи його, можна безпечно підключити веб-клієнт до сервера. Передача інформації здійснюється у вигляді закодованого шифру.

Такі сертифікати надаються безкоштовно. Також є випадки, коли доведеться оплачувати безпечне з’єднання. Це визначає важливість наданих даних.

Захист паролів

Увімкніть вхід у панель для адміністратора за допомогою 2-факторної аутентифікації. Також цю систему підключіть при вході в акаунти соцмереж, е-мейл.

Простий пароль в адмінку дає змогу хакеру подолати захист для будь-якого сайту. В ідеалі він має містити 12 цифр, символи і літери різного регістру. Періодично міняйте паролі.

Чому звернутися варто до веб-студії GTRIX

Якщо ви не знаєте, у чому полягає захист вашого сайту від ДДоС і як убезпечити майданчик від сторонніх осіб, саме час записатися на консультацію до експертів веб-студії GTRIX.

Програмісти допоможуть створити надійний пароль і зберегти його в Менеджері паролів. Також для захисту для вашого сайту будуть встановлені необхідні захисні програми. Програмісти нашої веб-студії проведуть цілий комплекс заходів, що дають змогу бути впевненим у цілісності та збереженні даних. З нами забезпечення безпеки вашого сайту допоможе уникнути витрати грошей, а також часу на те, щоб повернути управління онлайн-майданчиком у свої руки.

Запис до експертів ведеться через менеджера за телефоном на сайті. Ціни на послуги досвідчених фахівців помірні.

Сподобалася стаття?
5/5 (1)