Поліпшення швидкості завантаження сайту

Web
Схожі статті
[news]
Жов 26, 2023
Етапи розробки сайту
[news]
Жов 19, 2023
Скільки коштує створити сайт в Україні
[news]
Жов 04, 2023
Розробка сайту на WordPress
[news]
Сер 15, 2022
Вартість розробки інтернет магазину
Поліпшення швидкості завантаження сайту

Для звичайного користувача Інтернетом знижена швидкість роботи сайту мало що означає. Однак пошуковий алгоритм таким чином вказує – веб-ресурсу загрожує не потрапити в першу десятку сайтів у результатах пошуку.

Фахівці стверджують, що навіть за ідеальної відповідності сайту вимогам пошукових систем, знижена швидкість завантаження сторінок згубно впливає на пошукову видачу. Замовити сайт з нуля зі швидким завантаженням можна нашим фахівцям.

Чому змінюється швидкість завантаження веб-ресурсу

Основні чинники, що визначають швидкість завантаження сайту:

  • наскільки чистий HTML-код і в якому обсязі представлений;
  • в якій якості завантажені картинки, їхній формат;
  • чи є на онлайн-сервісі відео ролики;
  • скільки запитів отримано від браузера;
  • обсяг JavaScript, CSS;
  • скільки встановлено плагінів;
  • швидкість, з якою працює хостинг, і де розташований сервер.

Будь-який із цих факторів піддається виправленню. Питання тільки в тому, скільки для цього потрібно часу, і які матеріальні витрати понесе власник сайту.

Прийнятна швидкість завантаження онлайн-сервісу

Рівень швидкості веб-сайту визначають за комфортом для відвідувачів і прийнятністю для систем пошуку.

  1. Якщо для завантаження потрібно кілька секунд, результат прекрасний.
  2. На завантаження потрібно 3 сек. – непогано.
  3. Якщо сторінка завантажується від 4 до 7 сек., прийнятно, але за умови швидшого функціонування, буде краще.
  4. 8-10 секунд вказують на те, що без оптимізації не обійтися.
  5. Довше 11 сек. вважають показником критично довгим. Ситуація потребує негайного виправлення.

Для деяких онлайн майданчиків, наприклад великих інтернет-магазинів, роблять послаблення. Відображення контенту протягом 4-7 секунд вважається допустимим.

Як перевірити швидкість

Щоб перевірити швидкість веб-сайту, можна використовувати певні інструменти. PageSpeed Insights показує детальні відомості щодо завантаження окремих елементів сторінки. Також його перевагою є складання переліку рекомендацій, як змінити на краще ключові значення. Користуватися сервісом можна безкоштовно.

Pingdom Tools працює приблизно так само. Але є в додатка і недолік – сильно віддалені сервери, що знаходяться в Німеччині та Великій Британії. Через це результати можуть бути неточними. При цьому додаток високо цінують, коли потрібна оптимізація сайтів за кордоном.

GTmetrix аналізує швидкість роботи сайту і зберігає історію перевірок. Це дає змогу проводити порівняння швидкості в поточний і попередній періоди. Так легше визначити, який вид оптимізації ефективніший для швидкодії. Не варто забувати, що сервери розташовані в Канаді.

WebPageTest здійснює аналіз, орієнтуючись на імітацію конкретної геолокації. Щоб отримати правильні результати, перевірка відбувається тричі. Помилка практично виключена.

Увеличение скорости загрузки сайта

Як поліпшити швидкість завантаження сайту

Якщо перевірка показала зменшену швидкість сайту, значить потрібно змінити значення ранжування. Веб-студія GTRIX не рекомендує застосовувати ті чи інші дії навмання. Усі наступні зміни мають базуватися на ретельному аналізі.

Технічна оптимізація

Щоб поліпшити швидкість завантаження сайту, насамперед варто приділити увагу серверній частині. Важливе налаштування Nginx і Apache, робота з хостингом, застосування CDN, щоб завантажити JavaScript-бібліотеку.

Фахівці веб-студії GTRIX багато разів переконувалися в тому, що оптимізація сайту не приносить результату. Значить слабке місце – сервер.

Налаштування бази даних

Якщо створення сайтів в Україні передбачало роботу з великим проектом, з більшою часткою ймовірності було використано сервер, де знаходяться великі обсяги трафіку. Щоб система працювала справно, програмісту слід приділити час налаштуванню ТСР. Ще на швидкодію благотворно впливає перехід на оновлений формат НТТР/2.

Важливе значення для збільшення швидкості завантаження сайту відіграють періодичні апдейти мережевих підсистем. Їхнє оновлення відбувається під час кожного виходу Linux.

Зниження кількості редиректів

Використовувати редиректи на веб-ресурсі – нормальна практика. До поганих результатів призводить зловживання ними. Редирект негативно відбивається на швидкості завантаження.

Якщо редиректів стає багато, їх рекомендують видаляти. У їхньому швидкому виявленні допоможе утиліта Screaming Frog.

Оптимізація асинхронного завантаження

Раніше при HTML4 елементи сайт завантажувалися один за одним. Це вимагало чимало часу. З появою HTML5 ситуація змінилася, завдяки асинхронному завантаженню. Це один з ефективних способів збільшення швидкості завантаження сайту.

JavaScript може завантажуватися найостаннішим. Це допомагає уникнути гальмування появи на сторінці елементів. Сучасне замовлення сайту під ключ передбачає роботу з HTML5.

Видалення плагінів і зміна величини сторінки

Багато плагінів провокує появу “сміттєвого” коду, що уповільнює завантаження онлайн-сервісу. Залиште тільки необхідні плагіни та розширення.

Розмір веб-ресурсу залежить від чистоти коду, застосування стилів, фото і відео, блоків для реклами, обраних шрифтів. Оптимізація швидкості завантаження для сайту передбачає зміну коду і чистку контенту. Краще орієнтуватися на завантаження кожної окремої сторінки, можливо, деякі не потребують поліпшення.

Стиснення картинок

Оптимізація швидкості завантаження сайту передбачає відмову від картинок формату 4К і фото довжиною понад 1600 пікселів. Іноді не обійтися без стиснення картинок.

Якщо ви не знаєте, як впоратися з проблемою довгого завантаження сайту, цю послугу можна замовити нам. Ми працюємо в Києві та по всій Україні. Ціна на послугу визначається, залежно від складності терміновості виконання роботи.

Сподобалася стаття?
0/5 (0)