Тенденції у веб-дизайні 2024

Web
Схожі статті
[news]
Гру 28, 2023
Редизайн сайту – навіщо він потрібен?
[news]
Гру 07, 2023
Як вибрати веб-студію для розробки сайту в Україні
[news]
Лис 30, 2023
Безпека сайту, захист від зломів і атак
[news]
Кві 19, 2022
Початок розробки Вашого інтернет магазину
Тенденції у веб-дизайні 2024

Тенденції веб-дизайну постійно змінюються. Для створення ефектних сайтів фахівцеві необхідно бути в курсі актуальності змін під час побудови онлайн майданчиків. Це допомагає мати більше клієнтів і займати конкурентоспроможне місце на ринку.

Стилі веб-дизайну 2024 року

Стилів, у яких цього року виконують сайти, найрізноманітніші. Наприклад, брутальний гранж або модний hi-tech. Яким характеристикам можуть відповідати актуальні напрямки створення сайтів? Лаконічність, природність, а іноді нестандартність.

Необруталізм

Йдеться про відмову від сучасних стандартів типографіки, ілюстраційних та анімаційних особливостей. Тренди веб-дизайну в стилі необруталізм:

  • неординарний колір на тлі;
  • відсутність градієнтів;
  • активна типографіка напряму футуризм;
  • виражені контрасти;
  • темні контурні елементи;
  • тіні виконуються під кутом 45°.

Такі сайти ідеально підійдуть для компаній, цільова аудиторія яких креативна. З урахуванням трендів необруталізму у веб-дизайні виконані веб-ресурси Figma і Gumroad.

Ретро стиль

Ретро напрямок у виконанні сайтів також не втратив своєї привабливості. Стилістика робить наголос на естетику часу, коли Інтернет тільки з’явився. Неможливо не відчувати ностальгію, коли дивишся на незвичайні значки і кричущі курсори.

Основні тренди веб-дизайну ретро:

  • 3D текст із блискітками;
  • багато строкатих відтінків, з ухилом на рожевий колір;
  • наявність градієнтів;
  • є відблиски;
  • шрифт великий, жирний;
  • зображення в стилі готика.

Актуальные тренды в дизайне сайтов на 2024 год

Актуальні елементи дизайну сайтів у 2024 році

Один із сучасних трендів у веб-дизайні – білий простір, на якому добре помітна головна пропозиція бізнесу. Візуально екран стає більшим. Поєднувати білий колір можна з будь-якими іншими кольорами, результат від цього тільки виграє.

Програмістам також рекомендують використовувати високоякісні фотознімки, на яких є всього один елемент, що показує ідею і концепцію фірми. Це дає змогу сконцентрувати увагу користувача.

Стандартне розміщення блоків уже застаріло. Тренди веб-дизайну 2024 – розташувати інформацію за принципом ламаної сітки, тобто хаотично. Такий спосіб дає змогу підігріти інтерес відвідувача і підтримати фірмовий стиль будь-якого бренду.

Особливість виконання сайту – ретельне продумування структури веб-ресурсу. Читання здійснюється зліва направо. Тому важливі дані слід передбачити в лівій частині екрана.

Щоб не розчаруватися в результаті, створення дизайну сайту можна довірити тільки професіоналам. Компанія GTRIX пропонує свої послуги по всій Україні.

Серед фахівців поширене змішування геометричних форм і візерунків. Якщо вони підібрані грамотно, композиція виходить привабливою. Такий прийом освіжає дизайн веб-ресурсу, він виходить сучасним і оригінальним.

Своєрідною новинкою в найкращих трендах виконання веб дизайну стали сінемаграфи. Сінемаграфами називають статичні зображення з додаванням часткової анімації. Це нове рішення допомагає створити пікантну сторінку і розповісти користувачам про мету веб-ресурсу.

Не варто забувати про класику. До гіфків прикута увага користувачів, для цього не потрібні красномовні описи компанії. Звичні фотографії у 2024 р. замінює незвичайна графіка. Вона має бути строкатою й ультраяскравою. Тоді елементи начебто закликають відвідувачів до дії – подивитися онлайн-майданчик, щоб упевнитися: вона та її продукти варті уваги.

У деяких випадках виручає дизайн сайтів, де в якості основного фону використана повноформатна фотографія. Такий варіант підходить для лендінгу, сайту-візитки або промо.

Шукаєте ультрамодне рішення? Додайте 3D-зображення.

Кольори у веб-дизайні 2024 року

Основним серед колірних трендів при створенні веб-дизайну сайту є експеримент з яскравими кольорами. Особливо це актуально, коли дизайн плоский. Якщо ви не знаєте, які відтінки використовувати, озбройтеся палітрою Google.

Ефективне створення сайтів в Україні здійснюється з використанням унікальних шрифтів, які значно впливають на дизайн сторінки та покращують її. У 2024 р. онлайн майданчики під ключ ближче до мінімалізму. Тому одне з рішень – застосовувати чорні, білі, сірі кольори та відтінки. Добре якщо кнопки напівпрозорі.

Градієнт, як і раніше, вважається актуальним рішенням з точки зору колористики. Якщо фон виконаний у градієнті, це додає онлайн-майданчику свіжості та унікальності.

Сподобалася стаття?
4.75/5 (2)