CMS або власна розробка: вибір платформи для сайту

Web
Схожі статті
[news]
Жов 04, 2023
Розробка сайту на WordPress
CMS або власна розробка: вибір платформи для сайту

В Інтернеті є популярні CMS, на яких можна створювати сайти різного типу. Існують дешеві шаблонні майданчики. За допомогою інших можна розробляти проєкти з унікальним дизайном. Від того, обираєте ви CMS платформу чи власну розробку, в майбутньому залежить вартість просування онлайн сервісу.

Замовити розробку сайтів в Україні пропонують фахівці веб-студії GTRIX. Онлайн ресурс, який отримає клієнт, відповідатиме вимогам замовника і зможе залучити більше нових клієнтів.

Як вибрати платформу CMS

Перш за все, необхідно визначитися з бюджетом. Адже різні види платформ запитують різні суми за користування. Також важливо зрозуміти, яке завдання необхідно вирішити за допомогою сайту. Якщо йдеться про інтернет-магазин, знадобиться платформа для сайту, де можна скористатися електронною комерцією і є шлюзи, що дають змогу підключити онлайн оплату. Наприклад, таке є у WordPress.

CMS для сайту вибирають, виходячи зі складених фахівцем технічних вимог сервісу. У більшості випадків потрібна сумісність ОС, робота з хостингом і даними. Для того щоб змінювати налаштування, вітається гнучка СЕО-оптимізація.

Що простіше використання платформи, то легше розробити і розвивати онлайн ресурс. Ось чому багато хто вибирає створення сайту на Вордпрес. Тут є плагіни, завдяки яким можна швидко розробити сайт з актуальним дизайном. Важливу роль відіграє інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.
Якщо майданчик гнучкий і розширюваний, програміст додає функції і розширює сервіс, якщо це буде потрібно. Адміністративна панель має бути добре захищеною від зломів.

У фахівців має бути можливість адаптувати сайт під розміри екрана різних гаджетів. Неприпустиме тривале завантаження сторінок проекту. Щоб виведення та обробка інформації були оперативними, краще вибрати платформу з кешуванням.

Питання, що виникають із майданчиком, можна вирішити з грамотними фахівцями з технічної підтримки, важлива добре налагоджена комунікація з командою. На своєму досвіді веб-студія GTRIX переконалася: відмінну технічну підтримку пропонує майданчик Вордпресс.
Для кожного підприємця день простою може обернутися втратами доходу. Технічна підтримка розробленої платформи постійно на зв’язку і допомагає оперативно вирішувати різні питання.

Выбор платформы CMS для сайта

Створення проекту в безкоштовних системах

Безкоштовне використання популярних усім платформ Drupal, OpenCart, ModX небезпечне. Відкритий код дає змогу ламати системи та поширювати віруси.

Вірус в онлайн сервісі можна знайти не відразу. Це загрожує тим, що в рейтингу пошукових систем сайт може опуститися. Хостинг провайдера сповістить про непомірне навантаження і розсилку великої кількості поштових повідомлень. Щоб позбутися помилок, доведеться чистити заражені файли. Це додаткові витрати на наймання програмістів.

Безкоштовні платформи оснащені SEO модулями, але з їхньою допомогою не можна вирішити проблеми оптимізації. Також їх складно встановити, адміністрування вимагає спеціальних навичок і знань. Можливості платформ на безкоштовній основі обмежені тим, що не дають змоги доопрацювати онлайн-ресурс.

Є недоробки щодо швидкості завантаження. Не дивно, адже база даних надмірно велика і не оптимізована. У модулях плутанина в програмному коді. Через це збільшується навантаження на хостинг, майданчик працює повільно.

Безкоштовні платформи CMS виконують програмісти, які не бажають сильно вникати в особливості програм. З цієї причини створюється програмна надмірність. Пропонується велика різноманітність модулів, з них функціонують 50%. Розвивати такий сайт вкрай складно.

Досвідчені фахівці вважають: краще вибрати створення сайтів у Києві на якісному рушії, ніж довго розбиратися в старому і чужому коді, який допрацьовували багато разів. Адже в підсумку доопрацювати проєкт на безкоштовній платформі коштує дорожче, ніж на платних, але хороших.

WordPress – зручна платформа для розробки сайту

Однією зі зручних платформ CMS для розробки онлайн проєкту називають WordPress. Спочатку надається безкоштовна версія. Якщо необхідні розширені функції і можливості, безліч плагінів, доведеться доплатити, але воно того варте.

Завдяки плагінам, програміст може відредагувати шаблон, відкоригувати розмітку сторінок і відображення віджетів. Для пошуку плагіна система пропонує використовувати пошук у панелі управління.

Вордпрес – хороший вибір CMS для сайту через такі переваги:

  • добре налагоджена адміністративна панель, вивчити її повністю можна за кілька годин;
  • велика кількість шаблонів;
  • система постійно оновлюється;
  • є редактор Gutenberg;
  • прекрасна база даних;
  • система пропонує скористатися додатковими розширеннями;
  • розробнику доступна видозміна коду шаблону.

Додавання контенту здійснюється через візуальний редактор. Щоб замінити стиль, формат і переробити структуру онлайн сервісу, досить відкоригувати код у шаблоні. Якщо потрібно оформити тексти, встановлюються відповідні плагіни.

Розробка сайту на WordPress передбачає подальше просування створеного повноцінного проєкту. Чому ще платформа входять до розряду популярних і найкращих платформ – платформа не вважається трудомісткою. Її можна встановити на звичайний хостинг, де налаштування базові.

Фахівці веб-студії GTRIX знають, як зробити так, щоб сторінки сервісу швидко завантажувалися. Це стосується і пошукових систем. Експерти використовують необхідні плагіни WordPress і займаються оптимізацією контенту.

Сподобалася стаття?
4.75/5 (2)